Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Bývaly doby, kdy nemohl ani pracovat, jak byl nacucaný alkoholem. Nespolehlivý byl i jako partner a rozbil si rodinu. Není proto divu, že démon alkohol ho srazil úplně na dno, a to i finanční. Tomáš Hanák (57) ale už víc jak dvacet let abstinuje a už za dva roky se bude moci zase opít.

Tomáše jsme vyzpovídali při příležitosti promítání nového očekávaného filmu Lovci a oběti, kde má roli pracháče. Snímek se točí i kolem dluhů. I sám Hanák v reálném životě měl jeden. A ne zrovna malý.

„Zadlužený jsem byl, ale půjčil jsem si od bohatého kamaráda, který, když uplynula splatnost, se divil, že mu to vracím. Šlo o čtyři sta tisíc, bylo to po protialkoholní léčbě, kdy jsem neměl práci ani peníze (filmaři odmítali s hercem kvůli jeho nespolehlivosti točit, po vyléčení se mu ale zase začalo dařit – pozn. red.). Co se týče provozování restaurace na Unhošti, tam jsem to vybalancoval. Byť to bylo leckdy dramatické, nakonec se to obešlo bez zadlužení,“ řekl Super.cz Hanák. Ten se zapřísáhl, že na chlast až do osmnáctin syna nesáhne, což je ale někdy peklo, když štamgastům v hospodě točí jeden zlatavý mok za druhým.

„Syn bude plnoletý už za dva a půl roku. Stále to dodržuji a uvidíme, jak to bude potom. Šlo vlastně jen o limit, abych měl nějaký cíl, a nemusel si říkat, že je to nadosmrti,“ říká, ale zdá se nám, že první „svobodné“ napití už netrpělivě vyhlíží.

Hanák si po léčbě alkoholismu hodně změnil priority a pracuje tak, aby měl čas i na rodinu.

„Dá se říci, že v Lovcích a obětech hraju lokálního finančního magnáta, který si vzpomíná, že dospívání a věk kolem dvaceti let je těžký a že člověk může udělat spoustu chyb, takže se snaží pomoci postavě Martina Krause. Ten ve filmu není špatný člověk, ale dostane se do problémů. A to mě přivádí k tomu, že se snažím myslet na to, že bych neměl za každou cenu pracovat a vydělávat jen peníze. Je potřeba vybalancovat čas strávený s dětmi, s rodinou a v práci. Kdybych doma nebyl, nestačil bych pak dětem naznačit, jaké principy by měly v životě dodržovat a čeho se vyvarovat,“ dodal populární herec.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám