Hlavní obsah
Článek

Nepoznal, co to znamená, a bude si to do konce života vyčítat! Josef Rychtář (65) se rozpovídal o poslední společné procházce se zesnulou zpěvačkou Ivetou Bartošovou (†48), s níž byl v té době pár měsíců ženatý. Nejkontroverznější postava historie českého šoubyznysu tehdy pozorovala vlakovou trať a dívala se do míst, kam se den poté vydala na svou poslední pouť spáchat sebevraždu.

Manželé spolu byli 28. dubna 2014 odpoledne na procházce kolem rybníka, který měla Bartošová za domem. Tam se posadili na lavičku a pozorovali okolí. „Vybavuji si, jak se upřeně zahleděla na projíždějící vlaky. A na tom místě, kam se dívala, pak druhý den svůj život ukončila,“ svěřil se uplakaný Rychtář Blesku.

Ten si bude už vždy vyčítat, že nic nepoznal a nemohl své ženě v zoufalém činu, o jehož motivech se dodnes může jen spekulovat, zabránit. Mnoho lidí jej zase tvrdě kritizuje za to, že zabránit smrti Bartošové šlo, kdyby splnil své sliby, které dal veřejnosti v létě předešlého roku po Ivetině zběsilé pouti po Itálii. Dušoval se totiž, že se bude jeho drahá bezpodmínečně léčit. Po návratu do Čech svůj slib nedodržel a našel si pro to řadu výmluv.

Reklama

Další články

Načítám