Hlavní obsah
Článek

Dvaadvacetiletá Brazilka se stala světovým unikátem lidské anatomie, když u ní lékaři potvrdili, že má na chodidle plně vyvinuté ňadro i s bradavkou. Mladá žena ale kvůli němu nikdy prý netrpěla, i když na něm musela každý den stát.

„Dvaadvacetiletá žena vyhledala pomoc, aby jí lékaři ošetřili lézi na chodidle levé nohy. Jednalo se však o plně vyvinutou bradavku a dvorec s ochlupením. Mikroskopická analýza tkáně potvrdila, že se v místě vyskytují cibulky chlupů, potní žlázy a mazové žlázy. Na bázi léze byla také tuková tkáň. Klinická a histopatologická analýza byla shodná s původním rozborem, jedná se o zmnožení prsní tkáně. Podle dosavadních lékařských záznamů je to vůbec první zmnožení prsní tkáně na chodidle,“ píše australský Daily Telegraph.

Asi pět centimetrů širokou lézi měla na chodidle mladá žena prý od puberty, ale nikdy nepociťovala zvláštní potřebu to řešit, protože ji to nijak nebolelo.

Zmnožení bradavek je dědičně-vývojovou vadou a bývá časté na břišní straně od genitálií po podpaždí. Řada savců má více než jeden pár bradavek a u člověka někdy dojde k jakémusi vývojovému návratu k předkům. Výjimečně se bradavky objevují také na stehnech, zádech či obličeji.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám