Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Nedávné strachování se o život maminky (92) přinutilo Veroniku Žilkovou (62) zavzpomínat i na tatínka Václava Žilku (†82). Ten odešel sice již před téměř osmi lety, herečka na něj ale stále s láskou vzpomíná. A s to s láskou myslíme doslova. „Jeho poslední slova patřila ženě, která se mu líbila,“ prozradila nám teď po letech.

Kdybychom ji neznali, mysleli bychom si, že si dělá jen lacinou reklamu na seriál Všechny moje lásky, v němž hraje. Žilková ale nyní zažila silné emoční vypětí, v němž se strachovala o své blízké, a to, že všechny jejich neduhy jim pomáhá stírat právě zájem o druhé pohlaví, ji rozveseluje a dojímá.

V této souvislosti si při našem povídání právě vybavila i chování otce, váženého profesora hudby, který naučil hrát na flétnu celé generace dětí.

„Zájem lidí o sebe navzájem nemizí v žádném věku. Vzpomínám si, že když pro tatínka, který už v podstatě umíral, přijela záchranka, také to bylo o tom samém. Ležel sice prakticky v bezvědomí, ale otevřel oči, podíval se na paní doktorku a řekl jí: ‚Máte nejkrásnější úsměv, jaký jsem kdy viděl.‘ A to byla jeho poslední věta před smrtí. Je jedno, jakou má kdo orientaci, ale zájem jednoho o druhého je mnohem silnější, než si uvědomujeme,“ ví své herečka, která by kvůli svým vlastním zkušenostem pro poselství seriálu Všechny moje lásky, jehož další série se začíná natáčet v pátek, snad i položila život.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám