Hlavní obsah
Článek

Loni se neslo předávání cen Czech Grand Design ve stylu antiky, a tak moderátor večera Roman Zach (51) posílal do hlediště prasátka díky svému pozlacenému six packu. Letos to byla pro herce mnohem větší výzva, jelikož se slavnostní večer režírovaný česko-německým divadelním režisérem Thomasem Zielinskim nesl v duchu japonských symbolů.

Herec známý ze seriálu Cesty domů, kde mu partnerku hrála Petra Faltýnová (45), vystřídal během večera několik kostýmů. Hned na začátku vytáhl asi ten největší kalibr. Zacha totiž převlékli za japonskou gejšu. Pokud by neměl herec plnovous, byl by díky kimonu, paruce a líčení k nerozeznání od japonské společnice. „Dříve byli gejšami muži, až v devatenáctém století je vytlačily ženy,“ hájil se na pódiu Roman.

Údiv diváků v hledišti se dal přirovnat k tomu, když na Cenách Anděl nastoupil Leoš Mareš převlečený za Conchitu Buřt.

Když přišel Zach moderovat na jeviště v převleku za člena japonské zločinecké organizace Jakuza či tradičního japonského samuraje v brnění, tak to nevyvolalo takové pozdvižení, jako když si stoupl na jeviště Stavovského divadla v kostýmu japonské školačky ve stejnokroji. Herec se do své role tak vžil, že na chvíli zcela rozhodil představitele studia Dechem, kteří získali cenu Designéra roku a umístili se napříč kategoriemi s cenou Grand designéra roku.

Reklama

Další články

Načítám