Hlavní obsah
Článek

Jako by nestačilo, že se musela strachovat o život maminky Olgy Žilkové (92), která nešťastně upadla a zlomila si krček (v tomhle věku mívá takové zranění velmi často zničující následky), teď má o další starost navíc! Herečka Veronika Žilková (62) pečuje i o pětaosmdesátiletou tchyni, maminku ministra obrany Martina Stropnického (67), která spadla ze schodů!

Žilková má za sebou hodně zajímavý den, který, nebýt toho, že byl doprovázen úpornými bolestmi maminky jejího manžela, dal by se směle označit za opravdu vtipný.

„Tchyně, jíž je pětaosmdesát, u nás na návštěvě upadla ze schodů, ale statečně to tajila. Pak se jí to ale rozleželo, nemohla vstát z postele a pravda vyšla najevo. Odvezla jsem ji do Vojenské nemocnice, kde leží i moje matka. A zatímco rentgenovali jednu babičku, navštívila jsem druhou. Běhala jsem mezi nimi po chodbách, aby toho nebylo málo, do toho jsem telefonovala s veterinářem našeho koníka a musela se smát. Pro mě opravdu platí: Březen, babičku na rentgen vezem. Nástup jara je pro organismus zátěží, starším lidem lítá tlak a babičky sebou zkrátka švihají o zem,“ neztrácí nadhled Žilková.

„Na ortopedii se už chystali, že k babičce Žilkové přidají další postel pro babičku Stropnickou. Naštěstí to však dopadlo dobře, tchyně má jenom naražená žebra. Ale má modřiny a je to nepříjemné a bolestivé, špatně se jí dýchá. Teď mám prostě v péči dalšího pacienta. Natírám ji všemi možnými mastmi. Člověk si teď o to víc uvědomuje, že nejdřív na pohotovostech stráví život s dětmi malými a pak i s těmi starými,“ uvedla v nadsázce.

Reklama

Další články

Načítám