Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herec Jan Hartl (58) se opět začal objevovat na televizních obrazovkách díky opakování seriálu Plechová kavalérie, v němž hraje hlavní roli. Od těch dob se ale pořádně změnil. Uzavřený herec by vypadal mladší, kdyby si nenechal narůst vousy. Má je tak bílé, že vypadá jako pohádkový dědeček.

Hartl byl dokonce do pohádky obsazen. Právě společně s Annou Polívkovou natáčí pohádkový příběh Modrý tygr, který se odehrává v botanické zahradě. Hartl ztvárňuje roli zahradníka, který je charakterizován jako nemluvný morous s divokým plnovousem.

Herec neměl v životě na růžích ustláno. Před čtyřmi lety mu zemřela na rakovinu dlouholetá partnerka, lékařka Olga Škopková. Sám vychovával dvě děti, dvacetiletou Kláru a šestnáctiletého Prokopa. I když exceloval v legendární filmech jako Anděl s ďáblem v těle nebo Tajemství hradu v Karpatech, velké filmové role ho poslední roky míjejí.

Reklama

Další články

Načítám