Hlavní obsah
Článek

Jít na konkurz na muzikál do Divadla Kalich, to chce sebrat hodně odvahy. Zvláště tehdy, když protagonisty vybírá režisér Ján Ďurovčík, který je i bývalý tanečník, takže rozhodně nesnese, aby se mu na jevišti někdo mlel jako nudle v bandě či, jak říká Richard Genzer (57), klacek pod jezem. Na posledním castingu, tentokrát k muzikálu Atlantida, dopadly bídně i známé tváře.

"Není problém najít zpěváka, který fantasticky zpívá, herce, který výborně hraje, anebo skvělého tanečníka. Těžké ovšem je, aby se vše sladilo do jedné osoby. A ta navíc typově vyhovovala postavě, kterou má ztvárňovat," vysvětloval aspekty, podle nichž účinkující vybírá, Ďurovčík.

Do Atlantidy tak neprošli například Bořek Slezáček (56) anebo Radka Fišarová (46), úspěšní v jiných projektech. Na čem ztroskotali? "Musím ty dva oddělit. Radka je úžasná a talentovaná a určitě přijde titul, na který se bude hodit. Bořek byl zábavný, byl velmi milý, ale bylo to dost komické," začal vyprávět.

"Pokud jde o tanec, tak se tady div nezlomil, ta snaha byla úžasná, i když to není jeho parketa. Pak měl ale zpívat a dal to v jiné tónině. Že prý si to doma s kytarou takhle přizpůsobil. Když jsem řekl, že takhle to opravdu nejde, rychle pochopil, že je tady špatně," dokončil režisér.

Reklama

Další články

Načítám