Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Dnešní kinematografie nabízí možnosti, o jakých se Libušce Šafránkové v době, kdy natáčela Tři oříšky pro Popelku, ani nezdálo. Pohádkové klasiky se teď ujal Hollywood a trikaři se na filmu opravdu vyřádili.

Předlohou pro nejnovější Popelku je stejnojmenný animovaný film Walta Disneyho z roku 1950, pro jehož rukopis jsou typické vosí pasy u ženských postav. Stejného efektu nejspíš chtěli docílit i tvůrci nového hraného filmu, a herečka Lily James tak na plátně výrazně zhubla. Její nepřirozeně útlé břišní partie ihned vzbudily spekulace o tom, že grafické oddělení její siluetu výrazně vylepšilo.

„Mám od přírody velmi úzký pas. Při natáčení jsem na sobě měla korzet, který to ještě zvýraznil. Spodní část mých šatů byla navíc tak obrovská, že došlo k optickému klamu,“ brání se Lily James, jejíž pas měl údajně v korzetu pouhých 43 centimetrů.

V civilu má hvězda pohádkového filmu také štíhlou postavu, ale její silueta zdaleka neodpovídá tomu, co diváci uvidí na plátně. Pokud by v kostymérně opravdu nafasovala korzet, který ji tak výrazně zúžil, natáčení pro ni muselo být příjemné asi jako pobyt ve středověké mučírně.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám