Hlavní obsah
Článek

Začínal v sedmnácti s rockovou muzikou, ale jeho doménou je dnes především muzikál. Řeč je o zpěvákovi s fascinujícím hlasovým rozsahem, kterého stoprocentně znáte také jako jednoho z členů kapely 4TET.

Před devatenácti lety se David Uličník poprvé objevil v muzikálu Vlasy. Dnes je soupis jeho muzikálových rolí podstatně větší. Jeho hlas jste mohli slyšet v Draculovi, Bídnících, Miss Saigon, Evitě, Kleopatře, West Side Story i Galileovi.

Letos se na Davida usmálo štěstí a je nominován na mimořádný jevištní výkon v kategorii Opereta, muzikál a ostatní hudebně dramatické žánry za zápornou roli veřejného žalobce, jež pošle na gilotinu hlavní hrdinku v původním českém muzikálu Antoinetta – královna Francie, který se s úspěchem hraje v Divadle Hybernia.

„Po první vlně radosti jsem pocítil velký klid. Mé první myšlenky patřily všem těm, kteří mi v mé profesní cestě pomohli a pomáhali a nebylo jich málo. Největší díl na tomto úspěchu patří mé profesorce zpěvu, paní Martě Boháčové, která se mnou systematicky pracovala osm let a tato role byla završením naší společné práce. Za to jí patří můj nekonečný dík do uměleckého nebe,“ prohlásil po ohlášení nominací David.

V minulosti byl David už jednou nominován za roli Jeana Valjeana v Bídnících. Zda uspěje tento sympatický čtyřicátník tentokrát, se dozvíte už příští sobotu.

Reklama

Další články

Načítám