Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Přestože měří pouhých 156 centimetrů, stala ze z ní jedna z nejvýraznějších (a také nejlépe placených) hollywoodských hereček. Reese Witherspoon (48) vypadá i po třech dětech jako holčička, takže o role rozhodně nemá nouzi.

V komedii Pravá blondýnka se nestárnoucí herečka objevila v roce 2001, kdy už za sebou měla bohaté herecké zkušenosti. Reese se v mládí pokoušela prosadit jako modelka, ale brzy se ukázalo, že její místo je před kamerami. Už před 20 lety natočila temný thriller Milenec nebo vrah, v němž se stala obětí přítele, jehož jí neschválil její otec. Budoucí držitelka Oscara za hlavní roli ve filmu Walk the Line se tehdy na place setkala se začínajícím Markem Wahlbergem, z něhož také vyrostla hollywoodská hvězda první velikosti.

Reese Witherspoon film Milenec nebo vrah natáčela ve svých osmnácti letech, ale dívčí vizáž si udržela i v dospělosti. V dramatu Divočina, které jí letos zajistilo druhou oscarovou nominaci, si tak mohla zahrát dceru herecké kolegyně Laury Dern, která je ve skutečnosti jen o devět let starší než ona.

Trojnásobná matka Reese se může pochlubit drobnou postavou i mladistvou tváří. Když si do ulic vyrazí se svou patnáctiletou dcerou Avou, vypadají spíše jako sestry.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám