Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Šoubyznys před padesáti lety nebyl v tehdejším Československu zdaleka tak rozvinutý jako dnes, přesto ale představiteli prince Radovana z pohádky Princezna se zlatou hvězdou krátce po premiéře v roce 1959 fanynky chtěly samy lézt do postele. „Ze slávy jsem se ale nezbláznil a ženské jsem po sobě skákat nenechal,“ tvrdí dodnes neuvěřitelně vitální Josef Zíma (91).

„Ženil jsem se právě při natáčení, už asi pět let jsem přitom točil televizi. Nějaká sláva byla, ale i kdybych ženatý nebyl, nezneužíval bych takhle popularitu. Myslím si, že v tomhle jsem správný chlap a ten má lovit, a ne nechat po sobě ženské skákat. To bych si raději plivl s odpuštěním do ksichtu, než abych toho využíval,“ říká rezolutně posluchači dechovek nebo swingu oblíbený Pepíček.

Také dnes, pár let po smrti své životní lásky Evy Klepáčové (představitelka hlavní role v pohádce Hrátky s čertem), zcela jasně odmítá, že by si ještě na „stará kolena“ pořídil domů nějakou novou kamarádku. „Tam už nechci nikoho. Umím být sám. Kdybych byl doma sám hodně, asi bych to špatně snášel, ale není moc času, takže po těch chvílích samoty občas toužím. Jinak mám ale řadu výborných kamarádek, především kolegyň, jako třeba Yvettu Simonovou, Evu Pilarovou nebo Pavlínu Filipovskou z našeho turné Evergreen Tour. Známe se léta a dobře si spolu vždy popovídáme,“ dodal zpěvák.

Reklama

Další články

Načítám