Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Mohl by se do konce života vykašlat na práci i starobní důchod, peněz má díky podnikání, kterému se dvacet let věnoval, dostatek. Zpěvák Karel Štědrý (†80) (nazpíval třeba kdysi slavnou písničku Mám malý stan) se po sametové revoluci rozhodl věnovat byznysu. Rozjel proto firmu s nápojovými automaty. Když ji prodal, přistálo mu na kontě pěkných pár desítek miliónů korun.

Sám sice o sumě, kterou mu současní italští majitelé za podíl ve firmě vyplatili, nechce diskutovat, informované zdroje ale hovoří o tom, že by se částka mohla klidně vyšplhat až nad sto miliónů. „Pořídili jsme si za to s ženou krásný dům,“ snaží se být skromný Štědrý.

„Za půjčené dva milióny jsem na začátku nakoupil dvacet automatů, ručil jsem navíc jen jimi, to byl zázrak. Ze začátku jsem je od rána do večera objížděl s hadrem a doplňoval to sám. Kolegové z branže se mi divili, připadalo jim to nedůstojné. Prý co kdyby mě někdo poznal. Sami se ale po revoluci živili blbě. Já ale docela dobře,“ tvrdí zpěvák.

Když z firmy odcházel, z původních dvaceti automatů jich byly dva tisíce plus devět stovek jídelních s bagetami a jinými dobrotami. Měl osmdesát zaměstnanců, které teď ale trochu lituje.

„Za mě měl plnič za den na starost doplnit třicet automatů, teď jich musí stihnout osmdesát,“ krčí rameny Štědrý, jedna z hlavních hvězd nadcházejícího Evergreen Tour 2015 seniorských pěveckých hvězd (Pilarová, Filipovská, Zíma a mnozí další).

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám