Hlavní obsah
Článek

Trápí ho paměť, zlobí ho, že není úplně pohyblivý, ale přesto si váží každého dne navíc! Karel Štědrý (77), interpret hitů Mám malý stan, Milenci v texaskách nebo Potkal potkan potkana utekl hrobníkovi z lopaty už tolikrát, že se to snad za jeden lidský život ani nedá stihnout.

„Mám za sebou padesát chemoterapií. Už jsem měl rakovinu snad všeho. Taky mám za sebou různé opravy a operace. Člověk má tedy o zdraví obavy. Měl bych se víc hýbat, ale chůze mi dělá potíže, bolí mě nohy. Je to taková otrava! Byl jsem vášnivý lyžař a tenista. Teď sotva jezdím na rotopedu, na víc si netroufnu. Mám z toho strach. Ale přestože jsem měl snad už všechny nemoci, od astrologa mám předpovězeno, že tu budu do devadesáti, takže s tím počítám,“ řekl pro Super.cz Štědrý, kterému slavný profesor Pirk před pár lety provedl i trojnásobný bypass. „Dával mi také prasečí chlopeň,“ překvapuje.

Umělce jsme potkali na křtu písně Nebe na zemi, již nazpívala řada pěveckých bardů v čele s Evou Pilarovou, Josefem Zímou, Pavlínou Filipovskou a dalšími. A právě s poslední jmenovanou bude uvádět každé víc jak tříhodinové vystoupení hvězd minulého století na jejich Evergreen Tour 2015. Od organizátorů to bere jako docela troufalost, protože prý hodně zapomíná.

„Krátkodobá paměť se ztrácí nejdřív. I Karel Gott říká, jak je možné, že si člověk pamatuje texty ze začátku v Semaforu, ale pak jdu pro něco do špajzu a nevím pro co. Tuhle jsem při vystoupení uváděl Yvettu Simonovou a zaboha jsem si nemohl vzpomenout na její jméno. To jsou hrozné momenty,“ dodal s úsměvem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám