Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Tchyně Agáty Prachařové (38), herečka Dana Batulková (56), se na prknech Divadla Rokoko pustila do hodně odvážné a náročné role. Zahraje si totiž v divadelní hře Happy End, která pojednává o ženě bojující s rakovinou.

Tragikomedii napsala izraelská dramatička Anat Gov v době, kdy touto zákeřnou chorobou onemocněla. Režisérské taktovky této netradičně pojaté hry, v níž se s nadhledem hovoří o velmi vážných věcech souvisejících s těžkou chorobou, se ujal Arnošt Goldflam.

„Myslím si, že pro Anat Gov to byla taková psychoterapie, když už nemohla ovlivnit terapii těla. Jedná se o její osobní příběh, který prožívala po čtyři roky. A určitým způsobem se z toho vypsala, i když před třemi lety rakovině podlehla,“ nechal se slyšet na novinářském setkání Arnošt Goldflam.

Hlavní hrdinka v podání Dany Batulkové to na jevišti nemá jednoduché. Nechybí scény z chemoterapie, operace, a dokonce řezání motorovou pilou...

Kromě Dany Batulkové se diváci mohou těšit na Jitku Smutnou, Radku Fidlerovou či Jiřího Hánu. Premiéra se v Divadle Rokoko koná už 28. března.

Reklama

Další články

Načítám