Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Když ho potkáte, většinou se usmívá od ucha k uchu, občas ale nastanou chvíle, kdy se i on mračí. A tentokrát hodně! Zpěvák Josef Zíma (91), nesmrtelný král české dechovky, byl totiž v médiích označen za člověka, který skončil ve vazbě. „Je to sprostá lež! Hrozně mě to poškozuje!“ čertí se slavný Pepíček.

„Napsali o mně, že jsem byl v roce 1959 ve vazbě. Bylo tam uvedeno několik známých lidí, kteří skutečně byli nejen ve vazbě, ale pak i ve vězení. Já však nikdy zavřený nebyl. Naštěstí. Beru to ale jako velkou ránu pod pás a ohrožení mého jména,“ zlobí se Zíma.

Naráží tak na svou děsivou autonehodu, kdy v mikrospánku při návratu z vojenského cvičení narazil do stromu. Tehdy se vážně zranil on, Alena Pánková, zpěvačka Judita Čeřovská a režisér Jiří Jungwirth, který později zemřel údajně na následky chyby při operačním zákroku. Jeho žena Eva Klepáčová se kvůli tragédii pokusila o sebevraždu.

„Tehdy jsem dostal tříletou podmínku. Jinak se ale k tomu tématu už nevracím. Vždy jsem odmítal Třinácté komnaty a podobně, protože by chtěli jen senzace o té nehodě a o manželce,“ dodal zpěvák.

Toho jsme potkali na křtu písně Nebe na zemi, kterou spolu s Evou Pilarovou, Yvettou Simonovou, Karlem Štědrým, Pavlínou Filipovskou a dalšími nestory české hudby nazpívali v rámci propagace turné Evergreen Tour 2015, během něhož se sešlost sedmi zasloužilých pěvců a pěvkyň, jimž je dohromady 537 let, postupně objeví na deseti místech po republice. Začíná se předposledního března v Pardubicích a končí 6. května v Českých Budějovicích.

Reklama

Další články

Načítám