Hlavní obsah
Článek

Zní to dost nepravděpodobně, ale někdy může být pro sportovce fatální zranění životní výhrou. To je tedy aspoň případ slovenského topmodela Filipa Hrivňáka. Kdyby nadějný hráč juniorského hokejového klubu HC Košice neutrpěl fatální zranění kolena, tak by Slovensko nemělo jednoho z nejúspěšnějších současných topmodelů ve světě.

Za Filipův start v modelingu může vážné zranění, které mu neumožňovalo dál hrát. „Velmi ošklivě jsem si poranil nohu a musel jsem přestat hrát,” svěřil se v nedávném rozhovoru exkluzivně pro Super.cz Hrivňák.

Jak se říká, když se někde zavřou dveře, otevře se okno. Ve Filipově případě to platí zcela přesně. „Hokeji se už nevěnuji kvůli zranění. Momentálně bych tempo hokej-škola-modeling ani nezvládal."

Hrivňák je stále v kontaktu se svými kolegy z týmu a ti mu v jeho tak odlišné kariéře drží palce. „Kluci si občas zavtipkují na můj účet, ale všechno je to v rámci legrace. Spíš mě v tom podporují,” říká model.

Díky tomu, že měl Hrivňák dost času, odeslal své amatérsky vytvořené fotky do agentury, zúčastnil se castingu v obchodním centru a jeho hvězda vylétla vzhůru. „Poslal jsem fotky do agentury, zavolali mě na casting a ještě ten den jsem podepsal smlouvu,” vzpomíná.

Filipa Hrivňáka uvidíte aktuálně na stránkách GQ, na titulní straně magazínu L’Officiel a jako jediný Slovák to dotáhnul na obálku Vogue Hommes International. Ve slavném W Magazine se objevil zvěčněn renomovaným fotografickým duem Mert Alas a Marcus Piggott po boku slavné Kate Moss (50) a Lary Stone. Filip také otevíral přehlídky módních domů Versace, Givenchy či Calvin Klein. Známý slovenský fotograf Lukáš Kimlička ho fotil jako hlavní tvář v kampani pánské značky Alain Delon. V České republice jste ho nedávno mohli vidět také na titulní straně Elle a magazínu Blue Paper.

Jednadvacetiletý mladík je rozhodně největší slovenskou hvězdou v modelingu a slávou předčí i své kolegyně. Od ledna 2015 patří mezi top 50 mužských modelů světa, kam byl zařazen respektovaným webovým portálem models.com.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám