Hlavní obsah
Článek

Nejobávanější muž planety sice může i za velký třesk, který stál u zrodu našeho světa, ale podle svého rodného listu Chuck Norris dnes slaví 75. narozeniny. Za tři čtvrtě století své existence stačil prokázat více odvahy než všichni bájní hrdinové dohromady.

Slavný hollywoodský herec, mistr bojových umění a propagátor fitness přístrojů je podle legend, jaké se o něm vyprávějí, nesmrtelný, a ve věku seniora jej předchází pověst, jakou by mu mohli závidět i nejznámější komiksoví superhrdinové. Chuckovi sice vděčíme za vyhubení dinosaurů i konec druhé světové války, ale tento frajer celosvětového významu se skromně prezentuje svým herectvím.

Hvězda seriálu Walker Texas Ranger proslula jako největší drsňák, který před kamerou likvidoval jednoho padoucha za druhým. Ať už šlo o střelné zbraně či vlastní pěsti, Chuck vždy uměl vzít spravedlnost do svých rukou. Největší hereckou slávu prožil v 80. letech, kdy díky své mužně chlupaté hrudi naplňoval ideál dokonalého samce.

Chuck Norris se ovšem proslavil v době, jaká z dnešního pohledu nepůsobí příliš eroticky. Herec totiž v kostymérně nafasoval upnuté džíny s vysokým pasem, v nichž nechtěně získal homosexuální půvab, který ještě více zdůraznil krátkými šortkami, jimiž chtěl prokázat svou formu v posilovně. Právě z tohoto důvodu se Chuck stal předmětem parodií, jaké mu paradoxně zajistily větší popularitu než role v béčkových akčních filmech.

Skutečný Chuck Norris však žádnými nadlidskými vlastnostmi nedisponuje. Je spokojeným šestinásobným dědečkem, který dává před násilím přednost bohulibým myšlenkám. Jako zbožný evangelík ostře vystupuje proti potratům a zastává konzervativní politické myšlenky. Až na tom však jednou Země bude nejhůř, Chuck jistě vyzuje papuče a všem dokáže, že jsou všechny heroické historky o něm založeny na pravdě.

Reklama

Další články

Načítám