Hlavní obsah
Článek

Ke čtvrtečním oslavám Světového dne knih se odhodlaly přidat i některé britské školy a vyzvaly své studenty a žáky, aby se dostavili v převlecích za literární postavy. Vlnu nevole mezi vyučujícími však vyvolal jedenáctiletý Liam Scholes, který si zvolil Christiana Greye z knižního bestselleru Padesát odstínů šedi.

Liama navštěvujícího školu Sale High School ve Velkém Manchesteru napadlo, že by mohl jít za hrdinu erotického románu E.L. James. Dorazil tak oděný do šedého obleku s košilí a kravatou. V ruce pak držel ještě stahovací pásky a přes oči měl masku. Učitelé však nadsázku nepochopili a kontaktovali Liamovu matku s tím, že syna kvůli nevhodnému výběru kostýmu musí vyloučit z tematického programu a společného focení.

„Mysleli jsme, že to bude vtipné. Když jsme jednou šli domů ze školy, dostal Liam nápad jít za Christiana Greye. Nejdřív jsme se tomu smáli, ale pak jsme o tom řekli i několika přátelům. Přišlo jim to zábavné, tak jsme se pustili do shánění kostýmu. Nenapadlo nás, že s tím bude takový problém,“ uvedla chlapcova matka Nicola pro server MailOnline, která následně musela vyřizovat nepříjemný telefonát ze školy.

„S vyučující jsme se shodly jen na tom, že se na této věci prostě neshodneme. Bylo mi líto Liama, že se té akce nemohl účastnit. Jeden z učitelů přišel oblečený jako Dexter. Nechápu, proč je sex vnímán jako něco horšího než zabíjení,“ dodala rozhořčená matka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám