Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Před zhruba deseti lety vzhlížel k Leoši Marešovi, ale dnes má mezi dospívajícími dívkami více obdivovatelek než slavný moderátor. Tehdy ovšem Zdeněk Piškula (16) ještě netušil, jak slibně se rozjede jeho kariéra.

Od časů, kdy se vycházející herecká hvězda vyblýskla s Marešem, se toho změnilo hodně. Leoš své konto obohatil o pár dalších miliónů, ale nenápadný kluk, který s ním zapózoval na motorce, se vypracoval mezi nejnadějnější české herce nejmladší generace.

Prvním výrazným počinem v jeho kariéře byl retro seriál Vyprávěj, v němž si zahrál Honzíka. Později ovšem Zdeněk Piškula z roztomilého chlapečka vyrostl v dospívajícího muže, který dostal příležitost v hudební pohádce Tři bratři, která se stala divácky nejúspěšnějším českým filmem loňského roku. Zdeněk se před kameru postavil po boku podstatně slavnějších kolegů Vojty Dyka a Tomáše Kluse (37), ale rozhodně nezůstal v jejich stínu.

Piškulu nejspíš nečeká osud, jaký potkal řadu dětských hvězd, o něž přestali v dospělosti režiséři jevit zájem. V současné době je k vidění v seriálu Všechny moje lásky, kde hraje syna Mahuleny Bočanové (57) a Stanislava Majera (45). Zdeněk se však nespoléhá jen na televizní a filmovou tvorbu, ale svůj talent už předvedl na jevišti několika pražských divadel.

Reklama

Další články

Načítám