Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Bylo to pro ni emočně velmi těžké, ale prezidentka nadace Kapka naděje dorazila na obnovenou premiéru muzikálu Dracula, který složil její zesnulý manžel Karel Svoboda (†68) a poprvé se hrál před dvaceti lety. Z představení Vendula Svobodová (52) odcházela se slzami v očích.

"Musela jsem sem přijít a jsem ráda, že tady se mnou byl Pepa. To od něj bylo velmi statečné," svěřila Super.cz po představení v karlínském divadle, kam ji doprovázel mladý přítel Josef Pizinger. "Ale Dracula se mi po dvaceti letech moc líbil, na rozdíl třeba od zkrácené verze, která se uváděla v Asii," dodala.

Nebyla by to ale ona, kdyby se ve společnosti přítele a kamarádek nedostala z chmur, které ji přepadly, a nehledala s typickým černým humorem i veselejší okamžiky. Což byly boty režiséra Filipa Renče (58). Mnoho návštěvníků se totiž snažilo obléknout do draculovských barev - kombinace červené a černé. "Říkali jsme si, že si nazul na nohy ferrari," smála se.

Na Draculovi nechyběla ani vdova po jeho choreografovi Richardu Hesovi, jenž podlehl rakovině slinivky břišní, a přivedla sebou i oba jejich syny, dvojčata Olivera a Oskara, nebo dcera zesnulého tvůrce libreta, exmanželka Martina Stropnického (67), textařka Lucie Stropnická.

Reklama

Další články

Načítám