Hlavní obsah
Článek

Muzikálové matadorky Daniela Šinkorová (51) a Magda Malá (56) měly být hvězdami nového uvedení legendárního muzikálu Karla Svobody Dracula, který bude mít už zítra svou obnovenou premiéru v karlínském divadle. Obě dámy dlouhé měsíce pilně zkoušely, ale nakonec je v představení neuvidíme. Co se stalo?

Podle našeho zdroje se o svém konci obě zpěvačky dozvěděly pár dní před premiérou od vedení divadla a byly hodně překvapené. „U Daniely hrála nejspíš zásadní roli kvalita jejího výkonu. Magdě, která stejnou roli hrála už před dvaceti lety, zase vedení vyčetlo, že do data premiéry nestihla zhubnout, jak původně slíbila,“ dozvěděli jsme se.

Podle oficiálního vyjádření divadla jsou důvody ale trochu jiné. „Magda Malá se potýká s dlouhodobými zdravotními potížemi, vyhřezlá páteřní plotýnka a intenzivní zkoušení před premiérou tento problém ještě zhoršilo. Podle informace uměleckého šéfa divadla, Mgr. Pavla Poláka, se kterým se v úterý sešla, bude muset problém řešit operací a další její účinkování v Draculovi 2015 je tak vyloučené,“ uvedl pro Super.cz tiskový mluvčí divadla Tomáš Matějovský.

Daniela Šinkorová o ukončení svého působení ve dvojroli Adriany a Sandry požádala prý sama. „Velmi jsem si této nabídky vážila. Udělala jsem pro její nazkoušení maximum. Bohužel musím konstatovat, že občas se stane, že role zkrátka herci nesedne, ať pro to udělá cokoliv. Proto jsem se dnes sešla s vedením divadla, kde jsem sama požádala o uvolnění z této role. Bylo to pro mě velmi těžké rozhodnutí, ale věřím, že tím potvrzuji svou profesionalitu a odpovědnost vůči práci nás všech i vůči divákům. Někdy je lepší přiznat porážku. Chci poděkovat všem kolegům za spolupráci a popřát tomuto nádhernému představení velký úspěch,“ uvedla dnes ve svém prohlášení dvojnásobná držitelka Ceny Thálie.

Ve dvojroli Adriany a Sandry tak nakonec budete moci vidět Evu Burešovou a Kamilu Nývltovou. V roli Loraine také tyto dvě dámy a ještě Leonu Machálkovou.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám