Hlavní obsah
Článek

Herečka Eva Vejmělková se loni objevila ve společnosti, aby pokřtila svou první knihu Růžové moře. Sympatická blondýnka, která dnes slaví šestačtyřicáté narozeniny, vypadá pořád skvěle, ač se za dobu, kdy zářila coby Píšťalka v populární sérii o Básnících, samozřejmě změnila.

Pořád je to ale šarmantní dáma, která svými půvaby oslňuje okolí. Snad jen v roce 2008 měla na snímcích pořízených v plavkách do sexsymbolu 80. let poměrně daleko...

Většina diváků však má sympatickou herečku spojenou s předrevoluční československou filmovou tvorbou.

Hvězdná kariéra Evy Vejmělkové odstartovala v roce 1984, kdy si studentku ostravské konzervatoře vybral její pozdější životní partner Dušan Rapoš do filmu Fontána pre Zuzanu, kde okouzlila zejména mužskou část publika.

O pár let později si po boku Pavla Kříže zahrála už zmíněnou Píšťalku ve filmu Dušana Kleina Jak básníkům chutná život. Atraktivní blondýnka se neztratila ani v seriálu z vojenského prostředí Chlapci a chlapi.

Po revoluci už o Vejmělkové nebylo slyšet tolik jako kdysi. Za zmínku stojí snad jen další dvě pokračování Fontány pre Zuzanu, která však zdaleka nedosáhla úspěchu prvního dílu. Herečce se však daří v osobním životě. S mužem svého života Dušanem Rapošem má dvě dospívající dcery a spíše než herectví se věnuje rodině a psaní knih.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám