Hlavní obsah
Článek

O rok později než jeho kolega ze Snowboarďáků, ale přece. Po Jiřím Mádlovi (37), jenž se svým snímkem Pojedeme k moři uspěl i u českých filmových kritiků, začíná natáčet režijní debut také Vojta Kotek (36).

Jmenuje se Padesátka a Kotek se díky němu po dvanácti letech vrátil do Špindlerova Mlýna, kde se kultovní komedie, v níž prorazil, tehdy točila. Do hor se nastěhoval na několik měsíců a my vyrazili za ním. Dost nás překvapilo, že nevypadal zrovna jako horal, oblečený do hor byl asi tak málo jako v Nízkých Tatrách, kde jsme se s ním potkali naposledy. Copak mu ze Snowboarďáků nezůstalo aspoň něco ve skříni?

"Museli jsme tenkrát všechno vrátit, zůstala mi jenom mikina, kterou jsem si na natáčení přinesl sám a pořád ji nosím, i když se jí nějak zkrátily rukávy," smál se Vojta. "Teď jsem se vyfiknul kvůli vám, ale vzhledem k tomu, že tady trávím hodně času obhlížením terénu a lokací, tak už jsem se dovybavil," vysvětlil Vojta, který před kamerou předvedl i to, jak mu jde jízda na běžkách.

Jedním z témat filmu Padesátka, který se odehrává ve dvou časových rovinách - v 70. letech a nyní - je totiž běžkařský závod. Ve filmu si zahrají Jakub Prachař (40), Ondřej Pavelka Vilma Cibulková (60), Jiří Schmitzer, Kryštof Hádek (42), z krásných dívek pak Hana Vagnerová (41) nebo Tereza Voříšková (34). "Malou roličku tam máme i já a Jirka Mádl. Jsem rád, že se mi podařilo udělat obsazení parádní a všechno to jsou nejen moji kamarádi, ale super herci," prozradil Kotek.

Byli jsme zvědaví nejen na film, ale i na Vojtovo soukromí. Před pár měsíci v Tatrách to vypadalo, že si našel novou holku, krásnou modelku. "Nedopadlo to. A já jsem hlavně teď zabraný do příprav filmu. Není to legrace, člověk spí tři čtyři hodiny denně a stejně to nestíhá. Takže poslední tři měsíce jsem až po uši tady v tom projektu a budu rád, když z toho za další tři měsíce vylezu živý," uzavřel.

Reklama

Další články

Načítám