Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Nedávno ve Vsetíně proběhlo první stání v trestní věci Josefa Rychtáře (65), jehož státní zástupce viní z toho, že v roce 2013 při dopravní nehodě způsobil několika osobám ublížení na zdraví. Za to mu hrozí tři roky natvrdo. Super.cz se od svědka ze soudní síně dozvěděl, že se na místě řešila řada pikantních informací!

Tehdy vezl Rychtář svou dnes již zesnulou manželku Ivetu Bartošovou (†48) z koncertu ve Frenštátu pod Radhoštěm do Prahy, a protože trpěl pocitem, že je pronásledují novináři, nepřizpůsobil jízdu stavu vozovky a naboural. Auto bylo na odpis. Spolujezdci, mezi nimiž nechyběli ani zvukař Standa, road manažer Zdeněk Obhlídal a televizní režisérka Simona, utrpěli zranění, někteří mají prý i následky do konce života.

Ze svědků se k prvnímu líčení dostavil právě Standa Lysý, tedy muž, který se s Rychtářem nerozešel v dobrém a pustil už na něj řadu zajímavých informací. Ten soudci sdělil, že vdovec po Bartošové porušuje zákon! „Na autě používal modrý majáček. Měl ho za předním sklem a ještě byl propojený s druhým na zadním okně. Když někoho dojížděl, vždy zablikal, aby mu uvolnil prostor,“ prozradil u soudu Lysý s tím, že to nebyl rozhodně jediný případ použití majáčku, který ostatně Rychtářova rodina údajně používá dodnes.

Zneužívání modrých majáčků (má na ně právo policie a pak další složky integrovaného záchranného systému, prezident a osoby přesně vymezené zákonem) není trestným činem, při odhalení by ale mohl Rychtář zaplatit až 2 500 korun, ve správním řízení do pěti tisíc korun.

U soudu se také řešilo, jestli byl řidič pod vlivem návykové látky. „Myslím, že tam říkali, že v krvi měl 0,1 nebo 0,14 promile alkoholu a on se na policii měl hájit tím, že mnoho hodin před odjezdem měl jedno pivo. Lysý k tomu řekl, že alkohol požíval a že třeba jel pro maminku Ivety krátce po tom, co si to pivo dal. Tehdy by pravděpodobně nadýchal mnohem víc,“ uvedl informátor.

Před soudem promluvil i Zdeněk Obhlídal, nic zásadního však neřekl, celou dobu prý podřimoval. Soudce jednání odročil, neboť chce ještě vyslechnout režisérku Simonu, která se omluvila z pracovních důvodů. „Oznámil také, že rozhodne až ve chvíli, kdy budou pravomocně ukončeny ostatní trestní soudy Rychtáře, aby případně mohl uložit souhrnný trest,“ dodal náš zdroj.

Reklama

Další články

Načítám