Hlavní obsah
Článek

Reportér Jan Tuna (42), kterého diváci znají z pořadu A DOST! s otcovstvím rozhodně neotálel. Prvního potomka si pořídil již v jednadvaceti letech. A nezůstal u jednoho dítěte, dnes je hrdým tátou celkem čtyř dětí. Nejstarší Zuzce je jednadvacet.

Zuzana se věnuje studiu, aktuálně pobývá v rámci stipendijního programu v jihovýchodní Asii. „Zuzka ráda poznává nová místa, není pecivál. Mám z ní radost, protože se o sebe umí postarat

a přijmout zodpovědnost za svůj život. Neočekává, že to za ni udělá někdo jiný. Stejně jako já kdysi si od patnácti přivydělává na brigádách a snaží se na své výlety a zájmy vydělat a ne sedět doma a čekat na štěstí,“ prozrazuje pyšný otec.

Zálibu v cestování zdědila po něm. „Naplňuje to, co jsem já coby student vysoké školy kvůli neplánovanému rodičovství nestihl: procestovat s batohem svět,“ říká Tuna. Zároveň ale jedním dechem dodává, že toho nikdy nelitoval a i po rozpadu svého prvního manželství se dceři maximálně věnoval.

„Zuzka vyrůstala s maminkou, ale svou práci jsem vždy přizpůsoboval tomu, abych na ni, ačkoliv nežije v Praze, měl dost času. Dost dlouho jsem kvůli tomu odkládal i založení druhé rodiny, nechtěl jsem si nic vyčítat,“ přiznává otevřeně reportér a tvůrce jednoho z nejsledovanějších pořadů internetové televize Stream.cz (nyní ho čeká boj o postup do první pětice nejoblíbenějších tváří televizní publicistiky v anketě TýTý. Do té kromě něj vyslala internetová televize taky Karolínu Vrbasovou aspirující na osobnost televizní zábavy a seriál Kancelář Blaník. První kolo končí už zítra, tedy v úterý 3. března).

Jejich vztah nepoznamenalo ani téměř deset tisíc kilometrů mezi Tchaj-wanen a Prahou. „Teď, kdy je nejdál, co byla, k sobě máme nejblíž. Jsme díky té velké dálce paradoxně v intenzivnějším kontaktu. Píšeme a posíláme si fotky i několikrát denně,“ vypráví Tuna, který jako starostlivý otec svou nejstarší dceru vybavil na dalekou cestu nejen radami, ale i praktickým dárkem.

„S sebou jsem jí dal krabičku poslední záchrany s pár „nepostradatelnými" drobnostmi a fotkou tatínka s jejími sourozenci, devítiletým Tadeášem, sedmiletou Štěpánkou a pětiletou Johankou. Ti jí navíc natočili video vzkaz s písničkou, aby věděla, že na ni myslíme,“ dodává Tuna. Ten Zuzku plánuje i s nejstarším synem na ostrově ve Východočínském moři navštívit.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám