Hlavní obsah
Článek

Natáčela od roku 1958 a ještě před čtyřmi lety se objevila na filmovém plátně. Pořád ale hraje s kolegy Josefem Somrem a Stanislavem Zindulkou divadlo. Herečka a nyní zejména výtvarnice Blanka Bohdanová přitom už za pár dní oslaví 85. narozeniny a k té příležitosti byla v galerii Terezy Herz otevřena i výstava jejích obrazů. A je mezi nimi i řada novinek.

Paní Bohdanová je pořád ve skvělé kondici, i když chválu přechází se smíchem. "Jak říkají na Moravě, už jsem přešlá věkem. To se nedá nic dělat," krčila rameny na své oslavě. "A to divadlo už hrajeme nějakých třináct let, tak už to pomalu taky skončí. A pak si sednu jenom k barvičkám," plánuje herečka.

Kolik namalovala obrazů, už by ani nespočítala. "Jsou jich mraky. Já jsem se malování chtěla věnovat už od dětství, ale pak zvítězilo to divadlo. Pak se mi to hodilo, když jsem po roce 1968 nemohla hrát, a udržela jsem si to. Aspoň pak nemusím plakat žalem, až odejdu od divadla definitivně," svěřila.

Svoje obrazy v galerii neprodává ráda, ale není prý zbytí. "Problém je v tom, že bych obrazy nejraději neprodávala, ale musím si vydělat na barvy. Ty jsou tak šíleně drahé, že bych s tím jinak musela přestat. Třeba nedávno jsem kupovala tubu běloby a stála přes šest set korun. Na to by mi tedy důchod nestačil," uzavřela.

Reklama

Další články

Načítám