Hlavní obsah
Článek

Je to obyčejný modrý Volkswagen Golf 1.4, za který kupec v roce 2001, kdy vůz sjel z výrobní linky, zaplatil necelých 11 tisíc liber (podle dnešního kurzu 300 tisíc korun).

Teď je ale deset let starý golf k mání za vyvolávací cenu 20 tisíc liber (560 tisíc korun). Myslíte, že se trh s ojetými automobily zbláznil? Nikoliv. Háček je v tom, že vůz, který má nyní na tachometru necelých 100 tisíc kilometrů, patřil rodině Middletonových, jejichž starší dcera Kate (42) v něm vozila svého milého, prince Williama (41), jenž se letos v dubnu stal jejím manželem.

Šťastný majitel ojetiny, 21letý Sonny Brazil, vůz  koupil v roce 2009 za pouhých 1400 liber. Až domů mu jej tehzdy dovezl Katin mladší bratr James.

Mladík ale s autem najezdil pouhé 4000 tisíce kilometrů. Jakmile totiž zjistil, kdo byl jeho předchozím majitelem, dal golf do garáže a čekal na správnou chvíli. Ta zřejmě nastala, když si Kate 29. dubna Williama ve Westminsterském opatství vzala a tím se stala s největší pravděpodobností budoucí britskou královnou.

Jako třešničku na dortu chtěl Sonny k vozu přidat pár manžetových knoflíčků, které uvnitř našel a jež klidně mohly patřit přímo následníkovi trůnu. Nakonec si to ale rozmyslel.

„Manžetové knoflíčky už nejsou předmětem aukce. Po pečlivém zvážení jsem získal pocit, že mohou mít osobní vazbu na rodinu Middletonových, proto jsem se je rozhodl vrátit,“ sdělil.

„Myslím, že jim patří bez ohledu na cenu,“ řekl. „Nejsem si jistý, komu knoflíčky patřily. Možná Williamovi, možná Jamesovi,“ dodal.

„Myšlenka, že jsem zaplatil jen 1400 liber a teď za to dostanu mnohem víc, je úžasná,“ svěřil se Sonny. „S tím autem jsem opravdu moc nejezdil a jediné, co jsem na něm udělal, byla výměna pneumatik,“ řekl.

„James byl velmi milý, opravdový gentleman. V té chvíli mi to nedošlo, protože přímo neřekl, že je příbuzný Kate. Když jsem se ale podíval do velkého techničáku a zjistil jsem, že prvním majitelem byla Catherine Middleton, byl jsem z toho opravdu nadšený,“ uzavřel.

Reklama

Další články

Načítám