Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Vaška Noida Bártu (43) přitahovaly motory od malička. Zpěvák a herec se proto posadil za řídítka motorky zhruba ve dvanácti letech a dá se říci, že od té doby ze sedla už neslezl.

Po obligátním Pionýru byla jeho první skutečnou motorkou Jawa 250, tak zvaná „kejvačka“. Pak už to šlo s jeho vášní pro rychlé mašiny ráz na ráz. Jawa 350, enduro Yamaha 600 XT, kroska KTM 125, supermotard Suzuki 450 nebo custom Honda Shadow 750. Známý rocker si osedlal  BMW 1150R nebo silniční Hondu VFR a Ducati 848.

Podle tohoto výčtu by se mohlo zdát, že je Noid pirátem silnic, ale on naopak tvrdí, že má z motorek velký respekt. Zbytečně prý nezávodí a před trháním rychlostních rekordů ho spíše baví překonávání překážek v terénu. Na motocyklech nejraději jezdí sám. „Je to obrovská zodpovědnost vzít pasažéra na motorku. Raději jezdím sám," říká Vašek, který se už nemůže dočkat, až bude s dalšími celebritami hostem pražského Motosalonu, kde si vyzkouší nejnovější kousky.

Asi nejsilnějším zážitkem v jedné stopě byla před několika lety jízda do Maroka s Egonem Kulhánkem, ředitelem jeho domovského Hudebního divadla Karlín. „Celkem čtrnáct dní jsme projížděli tamější krajinu a byl to nejkrásnější zážitek v sedle motocyklu,“ vzpomíná Noid.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám