Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Že Američané umějí zabrnkat na strunu emocí, o tom není pochyb. Jeden moment, který pohnul téměř s každým v hledišti hollywoodského Dolby Theatre, ale i s diváky před televizními obrazovkami, se odehrál i během nedělního předávání filmových Cen Akademie. Tentokrát ale nešlo překvapivě o žádnou dojemnou děkovnou řeč či vzpomínku na některého oblíbeného zesnulého kolegu, ale o pěvecké vystoupení.

Slzy do očí mnohých vehnal při předávání Oscarů svou písní John Legend. Zpěvák se v doprovodu rappera Commona představil s písní Glory z filmu Selma o Martinu Lutherovi Kingovi. Nositel Nobelovy ceny míru se zasadil o výrazné změny v postavení Afroameričanů ve společnosti a v boji za jejich občanská práva.

Dojetí se neubránili ani muži. Slzy se řinuly i po tvářích herců Chrise Pinea či Davida Oyelowa, jehož přišla utěšit i moderátorka Oprah Winfrey. Song Glory získal Oscara za Nejlepší originální píseň.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám