Hlavní obsah
Článek

Nebyly jí ještě ani čtyři roky, když její tatínek shodou nešťastných okolností zemřel. Ať už jí v paměti zůstaly jen zlomky vzpomínek, na otce Petra Muka (†45) nyní osmiletá Noemi nikdy nezapomene. Nejenže mu v den jeho nedožitých padesátin poslala vzkaz do nebe, ale maminka Eva ji s sebou vzala i na koncert, který se pořádal ke zpěvákově nedožitému jubileu.

Malá Noemi je zesnulému otci až neuvěřitelně podobná. Zdědila po něm i hudební nadání, hraje na klavír a usedla k němu i v pražském Lucerna Music Baru, kde se setkali zpěvákovi přátelé a kolegové z branže, aby na něj zavzpomínali.

Na pódiu se objevila jeho dlouholetá partnerka Michaela Klímková, která s ním prožila osm let života, i vokalistka Petra Peterová, jež s ním též trávila hodně času. Pokud jde o dámy, připojila se ještě Marcela Březinová (63). Většinu vystupujících ale tvořili zpěváci se stejným křestním jménem jako Muk - Petr Kolář (56), Petr Bende (46) nebo Peter Nagy (64).

Koncert měl na svědomí Mukův spolupracovník a kamarád, frontman kapely Deep Decline Luděk Fiala, jenž zazpíval nejvíc písní. Na některých z nich se podílel rovněž autorsky.

Reklama

Další články

Načítám