Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Lidé z České filmové a televizní akademie, kteří pořádají filmovou anketu Český lev, do éteru rozhlásili, že při sobotním přímém přenosu vystoupil opravdový hollywoodský herec Jim Carrey. Když se nad tím národ pousmál (u nás v anketě přes 10 tisíc čtenářů), že s hvězdou filmu Maska má dotyčný společné jen to, že chodí, má oči a uši a je to muž, konečně kápli božskou.

Jan Svěrák a šéfka akademie do médií nejdřív prohlásili, že šlo opravdu o něj, že jej jen nikdo nepoznal, že mu jen od doby, kdy si herce pamatujeme z filmů, přibyly vrásky a kila. Přitom chlápek, který byl na ceremoniálu představen jako Carrey (dodnes se neví, o koho ve skutečnosti šlo, zatím se jen spekuluje), má minimálně o patnáct až dvacet let méně než herec, kterého údajně zvali.

A jak k mystifikaci došlo? Údajně nešlo o žádnou hloupou srandu organizátorů, jen prý naletěli. Podle svých slov se stali obětí kolosálního podvodu, při němž komunikovali s údajnou produkcí hvězdného herce a jeho agentem. Tři týdny se nechali vodit za nos a k uvěření, že opravdu mluví s managementem Jima Carreyho, jim asi stačilo jen to, že jednání s ním byla velmi náročná.

A i když před Rudolfinem zastavilo auto s úplně jiným chlápkem, protože měl ochranku, nechali se organizátoři zmást podruhé a ve finále ho pustili i na pódium.

Jaký dvojník by měl příště vystoupit na Lvech?
Josef Rychtář jako Iveta Bartošová
14,2 %
Zdeněk Svěrák jako Sean Connery
5,4 %
Miluška Bittnerová jako mladší a hezčí Madonna
3,4 %
Jeden z odstínů šedi by bohatě stačil
3 %
Gabriela Partyšová jako Angelina Jolie
2,2 %
Radši už nikdy, nikdo a nijak!
71,8 %
Celkem hlasovalo 5543 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám