Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Jeden z nich sloužil coby policista vlasti čtyři roky, druhý o rok a půl míň. Zato se navíc profesionálně živil fotbalem. Po nějaké době dali oba vale nejen uniformám (a dresu), ale také své rodné hroudě. Dnes objíždějí Česko a Slovensko a zpívají romantické slaďáky v  italštině. Víte, o koho jde?

Pánové na snímku jsou Andrea Andrei a Davide Mattioli, pěvecké duo, které u nás propaguje už tak populární italské hity. „Oba jsme byli carabinieri, já trochu kratší dobu. U nás v Itálii musí muž v osmnácti na dva a půl roku do armády, nebo rok sloužit v policejních složkách. Tak jsem si vybral roli strážce pořádku, ale líbilo se mi tam, tak jsem tam vydržel o rok a půl déle, než jsem musel. Nikdy nebylo třeba na nikoho ani vytáhnout zbraň,“ říká Andrei, který dělal řidiče pátračům po ukradených vozidlech v Turíně. Davide byl zase pochůzkářem v Rimini.

„Nejvtipnější bylo, že hned první den mi před policejní služebnou ukradli auto. Všichni se mi smáli a dělali si legraci, že o tom sám se sebou budu muset sepsat protokol. Zloděje jsme nikdy nenašli,“ usmívá se Andrea, který byl také brankářem v klubu ve třetí nejvyšší profesionální soutěži.

Již v neděli má v pražském Semaforu velký narozeninový koncert ke svým čtyřicátinám. Přijede mu hodně přátel z Itálie, jako například skladatel hudby k pohádce Princezna Fantaghiró nebo k seriálu Esmeralda Amedeo Minghi, objevitel celosvětově nejslavnějších Italů dneška ze skupiny Il Volo Francesco Boccia, z Čechů pak šansonová diva Renata Drössler, Jarek Šimek či Petr Jančařík se Zdeňkem Vrbou.

Reklama

Další články

Načítám