Hlavní obsah
Článek

Neuvěřitelné se stalo skutečností. Karel Roden (61) je sice vynikající herec a na škole měl stejně jako kolegové i zpěv, vždy ale zpívat na jevišti odmítal. Když už hrál v muzikálech, měl vždy jen činoherní roli. V muzikálu Evita, v němž hraje argentinského diktátora, jsme jej však zpívat slyšeli.

Za vše může Ondřej Sokol (52), jehož známe sice hlavně z pořadu Partička, ale je také filmovým a divadelním režisérem, a právě on má nové nastudování Evity v Divadle Studio DVA na svědomí. Pro divadlo už režíroval Hello, Dolly! a Vánoční koledu, v níž také Roden účinkoval. "Evita je už můj třetí kousek, ale první velký muzikál, kde se téměř nepromluví ani slovo a je tam píseň za písní," řekl nám Sokol.

Jak ale přiměl ke zpěvu Karla Rodena? "Mě to také překvapuje, že jsme ho donutili, protože Karel se vzpíral. Strašně to nechtěl, ale udělal to pro nás, protože jsme ho přesvědčili. Vlastně jsme proklečeli pár týdnů na kolenou a Karel pak svolil," prozradil s jistou nadsázkou, jak na Rodena v divadle šli.

Roden chodil i k hlasovému poradci. "Dělali jsme, co jsme mohli, aby měl Karel nějaký komfort. Protože to opravdu nebyl jeho nápad, nehrnul se do toho, chtěl jsem to já. Ta role není v představení velká rozsahem, Perón vždy tak vymizí, jako by tam skoro nebyl, ale přitom je strašně důležitý. Proto jsem stál o to, aby ho hrál někdo s obrovskou osobností, s charizmatem. A lépe už jsme pořídit nemohli," je přesvědčený Sokol.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám