Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Je to už nějakých šest let zpátky, co se v talentové soutěži, kde porotcovala Lucie Bílá (58), objevila skupina Mako!Mako, která tehdy zpěvačku velmi zaujala. A nyní jsme jejího lídra Petra Strenáčika potkali ve stěžejní roli muzikálu Evita. Cheho kdysi v pražské Spirále zpíval fenomenální Dan Bárta.

Jak se dostat z muzikantské reality show až do muzikálu Andrewa Lloyda Webbera? "Kapela Mako!Mako už nefunguje, slečna dělá děti a rodinný život, my kluci všichni hrajeme," řekl nám Strenáčik. Toho jsme už mohli vidět například v Hudebním divadle Karlín, kde alternoval roli Josého v muzikálu Carmen právě s Lucií Bílou.

"Z nějakého důvodu to jde a role pořád jsou. Recept na to nemám, dělám svoji práci a doufám, že se to někomu bude líbit," věří zpěvák. To, že umí vedle zpěvu i hrát a tančit, podle něj je sice výhodou, ale mnohdy to v muzikálech, zvláště v těch uváděných v Praze, až tak nutné není.

"Nechci říct něco, co bych neměl, ale v Praze se na to tak zásadně nehraje. Je málo představení, ve kterých ty hlavní role tančí. Ale rozhodně to nikdy není nikomu na škodu. Takže dělejte, cvičte, učte se, makejte," vyzývá potenciální následovníky Strenáčik

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám