Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V roce 2007 bodovala na prestižní modelingové soutěži Elite Model Look a od té doby se o ni klienti v zahraničí přetahovali. Světově úspěšnou topmodelku nezlákala města jako New York, Paříž, Londýn ani Milán, ve hře je i možnost usadit se v Čechách.

„V New Yorku jsem půl roku žila. Pak jsem se vrátila, abych dostudovala vysokou školu. Teď tu velkou křižovatku mám před sebou a rozhoduji se, jestli se usadím v Čechách, nebo půjdu za velkou louži,“ rozpovídala se o svých plánech Stráská. Zdá se ale, že před americkým pozlátkem zvítězí vůně domova. „Amerika mě láká, ale tady mám rodinu.“

Stráská brzy oslaví pětadvacáté narozeniny, což je věk, který by se dal u modelek jejího typu označit za modelkovský důchod. Štěstí přeje připraveným, a proto myslí na zadní vrátka. „Teď jsem dokončila školu a zase přemýšlím, co bych vedle modelingu dělala. Chtěla bych se nadále rozvíjet v módě. Ráda bych zkusila módní pozici,“ nahlas uvažuje Zuzana, která stále ještě stoprocentně neví, jestli zkusí štěstí v Čechách, nebo v zahraničí. „Baví mě se angažovat i v jiných oblastech. Mám rozběhlých více cest a uvidím, kam se vydám po magisterském oboru,“ dodává.

Se Zuzanou jsme si povídali během focení kampaně na jaro a léto jediné české konfekční značky. Není vůbec neobvyklé, že se někdejší tvář kampaní Dolce&Gabbana a ikona Alexandra McQueena spojuje s českými značkami. „Snažím se podporovat i české umělce a návrháře. Strašně ráda spolupracuju s lidmi z českého módního světa, protože se všichni dobře známe, jsme jako rodina. Ve světě jsou nabídky lukrativní a zajímavé, ale snažím se to propojit,“ říká Zuzana Stráská.

Reklama

Další články

Načítám