Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Početný zástup kolegů, kamarádů a fanoušků se v pátek v poledne přišel poklonit památce televizní hlasatelky Mileny Vostřákové (†77), která minulý týden podlehla komplikacím při zápalu plic. Do Velké obřadní síně krematoria v pražských Strašnicích dorazili snad všichni, koho nosila v srdci. "Zmlkl krásný hlas, ztichl perlivý smích a zhasl úsměv láskyplných očí. Štěstí, radost a veselí odešlo s ní," pronesla dojatě jediná řečnice na pohřbu, nejlepší kamarádka Vostřákové Marie Tomsová.

"Milena nám před lety konferovala koncerty skupiny Karla Duby. Obdivoval jsem ji. Bylo to sluníčko, po kterém tu bude prázdno," svěřil se Super.cz hudebník Karel Vágner. "S Milenou jsme se potkávali pravidelně ve stejných pořadech. Byla milá, bezprostřední a do poslední chvíle krásná. Taky jí kolegové říkali Věc Makropulos. Nikdo by jí nehádal, že se dožila takového věku," zavzpomínal na kolegyni zase zpěvák a konferenciér Josef Zíma.

Mezi dalšími hosty nechyběly ani bývalé kolegyně Mileny Vostřákové Jaroslava Panýrková, Marie Retková, Kamila Moučková, Saskia Burešová nebo Hana Heřmánková. Dorazili i Yvetta Simonová, Petra Černocká, Alexander Hemala, výtvarník Adolf Born, herečka Gabriela Vránová nebo moderátor Eduard Hrubeš a mnozí další.

"Paní Milena byla dáma každým coulem. Měl jsem ji moc rád. Ale dokázala si ze sebe udělat i pořádnou legraci. Jezdili jsme spolu na besedy, na kterých divákům vyprávěla slavné přehmaty své kariéry. Když například působila v Dámském klubu na Frekvenci 1, řekla do éteru omylem: A teď si milí posluchači zasouložíme. Přitom s nimi chtěla soutěžit. V hlasatelně se jí zase stalo, že měla na sobě zvláštní šaty a pod nimi nic víc. Když na ni pustili všechna světla ve studiu, diváci pár minut, než televize přerušila vysílání, viděli paní Milenu napůl nahou. S takovými historkami by se málokdo svěřil. Ona byla ale úžasná i v tomhle směru," vysekl poklonu Vostřákové moderátor Richard Sacher.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám