Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Teď je slavná, krásná, zahrnutá láskou. Roky tomu tak ale nebylo. Půvabná blondýnka Veronika Kašáková trávila život od čtyř do devatenácti let v dětském domově a teď o tom finalistka minulého ročníku České Miss vydala knihu. Díky tomu se dostala třeba i do Show Jana Krause.

"Je to pro mne téměř neuvěřitelné, ale já vždy věřila, že mám co nabídnout. Jen jsem musela déle počkat. Zrovna jako s tou Miss. Tam jsem se hlásila třikrát, než mě vzali vlastně až na poslední chvíli, protože příště už bych se nevešla do věkového limitu," usmívala se na křtu své knížky spokojená Veronika, kterou přišel podpořit bratr, s nímž část dětství v domově strávila, než si ho vzal domů otec; přítel, ale také tety z domova a některé z dalších svěřenkyň této státní péče.

Pro Veroniku byl paradoxně nejhorší odchod z dětského domova do normálního světa, když dokončila střední školu. "Ještě by byly nějaké šance to řešit s různými nadacemi nebo Domem na půl cesty, ale já chtěla hrozně rychle pryč, nebavil mne režim, chtěla jsem být samostatná," vyprávěla. A tak do života spadla skoro nepoznamenaná kurzy, kterými v domově musela projít. "Šlo mi to jedním uchem tam a druhým ven, prostě osmnáctiletá holka," svěřila.

"Hned jsem musela do Prahy, pronajala jsem si drahý byt, sotva jsem ho zaplatila z brigád a nikde na mě nikdo nečekal s otevřenou náručí. Nestala jsem se okamžitě ani modelingovou hvězdou, jak jsem si představovala. Nakonec jsem byla hrozně ráda, že jsem mohla hlídat v jedné rodině děti. Ta se mi totiž stala vzorem, jak by mělo soužití mezi lidmi vypadat, a pomohlo mi to v praktických věcech," doplnila.

To, že ji jako čtyřletou nechala s bráškou v taxíku a až do dospělého věku ji neviděla, odpustila Veronika i svojí matce, která měla v té době problém s drogovou závislostí. „Poprvé jsem ji viděla, až když mi bylo devatenáct. Snažíme se spolu vycházet, telefonujeme si, sejdeme se. Ale ztratily jsme spoustu času, který se nedá ničím nahradit,“ uzavřela Veronika.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám