Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Když minulý týden soud konečně pravomocně rozhodl o tom, že Josef Rychtář (65), vdovec po Ivetě Bartošové (†48), je tyran (dostal rok a půl podmínku s odkladem na tři roky za to, že brutálně zmlátil exmanželku), pro jeho bývalou ženu to musela být úleva. Dva roky slýchávala v budovách soudů z úst svého exchotě, že je nedůvěryhodná osoba se sebevražednými sklony, která si vše vymyslela, aby se mu pomstila. Nyní ale nálepku bijce žen Rychtářovi jen tak někdo neodpáře. A co na jeho pravomocné odsouzení říká teď sama Darina Nová (66), která se prakticky vůbec k ničemu veřejně nevyjadřuje?

Tu se sice snažil bývalý manžel vykreslovat jako chudinku, která neunesla jeho odchod za Ivetou Bartošovou, ona si ale žije pokojně a nebýt toho, že chtě nechtě musí říčanskou mlátičku snášet ve svém domě, nijak by do jejího světa už nepatřil. A ani jeho odsouzení v ní nevyvolalo žádné emoce.

„Pro mě je to dávno uzavřená záležitost. Nebudu k tomu nic říkat. Je potřeba jít dál. O tom je život, ne o ohlížení se zpět,“ řekla nám stručně. Na rozdíl od Josefa Rychtáře se necítí nijak dobře v centru pozornosti médií a hlavně chce prý na vše špatné zapomenout a věnovat se budoucnosti, o níž ví jen jedno jistě: že do ní Rychtář v žádném případě nepatří.

Sama už dříve uvedla, že k němu necítí zášť a že policii na něj zavolala z jiného důvodu. „Nešlo mi o to dostat ho za mříže, ale dát najevo, že nikdo by se neměl bát ozvat, když je mu ubližováno,“ tvrdila Nová.

Rychtář se může těšit na výsledky dalších soudů. Až doběhnou, mohl by klidně skončit ve vězení a Nová by pak konečně, aspoň na nějaký čas, měla od něj pokoj i doma.

Reklama

Další články

Načítám