Hlavní obsah
Článek

Právě dnes, na Valentýna, vychází hudební soundtrack k historicky nejúspěšnějšímu a nejsledovanějšímu seriálu HBO, který kdy tato stanice v Česku odvysílala. Hudbu k celému seriálu a zároveň ke stejnojmennému albu Až po uši složila všestranná hudebnice a skladatelka Vladivojna La Chia.

Ta už má na kontě nominace na Českého lva a Cenu české filmové kritiky za hudbu k filmu Jana Hřebejka Nevinnost. Režisér si ji vybral znovu právě pro seriál Až po uši. A když se tak podíváme na obsazení seriálu, taková kráska jako samotná zpěvačka, mezi herečkami, které v něm hrají, například Aňa Geislerová (47), Jitka Čvančarová (45), Jana Kolesárová nebo Anna Polívková (44), není.

"Já herecké ambice ani modelingové ambice nemám. Myslím, že těch málo exhibicionistických sklonů, co mám, dostatečně využiju na jevišti, možná pak v klipech," odmítá půvabná zpěvačka a skladatelka, že by začala fušovat do jiné profese.

A co na její seriálové desce posluchače čeká ? "Jednadvacet tracků známých z televize, ale i zcela nových. Na albu se objeví třeba Matěj Ruppert, se kterým jsem nazpívala titulní skladbu Holka, a také Natálie Kocábová (39), se kterou zpíváme píseň Hřiště. K ní mě totiž inspirovala její stejnojmenná báseň, kterou Natálie vydala ve své sbírce The Dark Side of Prague. Beata Hlavenková pak natočila piana a Terezie Kovalová zase violoncella," vypočítala skladatelka seznam umělců.

Vladivojna je velmi činorodý člověk a tak není divu, že po šestileté pauze začala opět koncertovat se svou původní úspěšnou rockovou kapelou Banana, jejíž koncerty jsou energetickou smrští. V této divoké poloze se Vladivojna cítí jako ryba ve vodě.

Reklama

Další články

Načítám