Hlavní obsah
Článek

Kdo by to byl do něj řekl, že je takový romantik? Tak to aspoň muselo připadat každému, když zjistil, že se producent Lešek Wronka (63) žení s populární polskou zpěvačkou Halinou Mlynkovou na svátek svatého Valentýna. Svoje "Ano" si řekli odpoledne 14. února v pražském Břevnovském klášteře.

Obřad se ovšem nekonal v kostele, ale byl občanský, protože ženich i nevěsta jsou rozvedení. Více než českých celebrit se objevilo těch polských, nevěsta je v Polsku slavná asi jako Lucie Bílá (57) u nás. Na nádvoří se to jen hemžilo i polskými paparazzi.

"To datum byla náhoda. Hledali jsme termín, aby nebyly v Polsku ani v Česku zimní prázdniny, aby měli čas naši známí jak z Prahy, tak z Varšavy, a také z Třinecka, odkud oba pocházíme. A vyšlo to takhle," vysvětlil Super.cz Wronka, který s budoucí manželkou musel čelit zejména tlaku polských médií, která se chtěla svatby zúčastnit.

"Nakonec jsme se rozhodli udělit exkluzivitu polskému magazínu Gala. Nechtěli jsme, aby byla naše svatba plná médií. Pro oba je to sice svatba druhá, ale doufáme, že poslední," upřesnil Wronka, který všechny hosty žádal, ať jim hlavně nedávají svatební dary.

"Domácnost máme plně zařízenou, nevím, co bychom dělali s dalšími kávovary a mixéry. Takže jsem všechny poprosil, ať věnují peníze. Nepoužijeme je ale na svatební cestu, ale věnujeme na nadace, v Česku pro Taťánu Kuchařovou (36), v Polsku také pro jednu," vysvětlil nám Wronka.

Na svatbě nechyběli ani Wronkovi kolegové z branže, dorazila i jeho svěřenkyně Ewa Farna. "Pan Wronka je pro mne nejen producent, ale i rodina. Jsem ráda, že si přivedl k oltáři právě Halinu. Když byl sám, sama jsem mu o ní řekla, že by se k němu hodila a asi si to fakt vzal k srdci," smála se Ewa.

Ženichovi šel za svědka Karel Gott (†80). "Byla to pro mne premiéra v této roli, byl jsem nervózní, zda to všechno zvládnu, ale všechno je jednou poprvé," svěřil. Vedle něj ještě svatbu odsvědčil Wronkův syn Michal. Valentýnský den trávil na svatbě i momentálně nezadaný Leoš Mareš (47), Miro Žbirka, Karel Vágner nebo Iva Kubelková (46).

Šokem pro mnohé přítomné bylo, že se v bílém na svatbě neobjevila jen budoucí novomanželka, ale ještě další žena. "To je moje kamarádka, podle zvyku tady máme ještě falešnou nevěstu," vysvětlovala, ale k oltáři už své "Ano" přišla říct sama.

A jaké pocity měli novomanželé hned po obřadu? "Jsem šťastný a děkuji osudu, že mi přivedl do cesty právě Halu," vyznal se Wronka. "Do poslední chvíle jsem nedoufala, že to dopadne. Nejen já, ale i můj syn Péťa je ze svatby nadšený. Leška má opravdu hodně rád a Lešek jeho, což je pro mě hodně důležité," doplnila mladá paní.

Reklama

Další články

Načítám