Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Milovnice erotického thrilleru Padesát odstínů šedi se dočkaly - filmové ztvárnění sadomasochistického románu dorazilo do kin. Režisérka jednoho z nejočekávanějších filmů letošního roku by sama mohla posloužit jako předloha pro příběh z červené knihovny.

Filmový festival v Berlíně hostil premiéru kontroverzního snímku, který si navzdory nepříznivým recenzím zajisté najde své publikum. Od Padesáti odstínů šedi totiž nelze neočekávat umění, ale spoustu erotiky, jíž bude ve filmu s podprůměrným hodnocením (uživatelé serveru IMDB mu udělili jen 3,4 z 10 možných bodů) více než dost. Čtenářky, považující knižní trilogii spisovatelky E. L. James za přelomové dílo světové literatury, však zjevně nemají příliš vysoká kritéria kvality a film přijmou s nadšením.

Na premiéru Padesáti odstínů šedi kromě hereckých hvězd Dakoty Johnson a Jamieho Dornana dorazila i režisérka Sam Taylor-Johnson (47), která byla pro erotický filmový projekt ideální volbou. Sama totiž moc dobře ví, jak s lidmi dokáže zamávat vášeň. Autorka se během natáčení svého nejznámějšího filmu Nowhere Boy zamilovala do Aarona Johnsona (24), který pod jejím vedením ztvárnil Johna Lennona.

Předtím, než si režisérka o 23 let mladšího herce vzala za manžela, pořídila si s ním dvě děti. Svatby se tak zúčastnila tehdy téměř dvouletá Wylda, Romy bylo pět měsíců. Vztah s velkým věkovým rozdílem tomuto páru očividně svědčí a Sam na premiéře Padesáti odstínů hrdě pózovala vedle svého zajíčka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám