Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jméno Michal Pavlata s největší pravděpodobností zaslechl každý z nás při nejedněch závěrečných titulcích nějakého filmu či seriálu. Nebo pohádky, vzpomeňte na Kubu z té Jak ševci zvedli vojnu pro červenou sukni. Majitele jednoho z nejznámějších českých hlasů jsme potkali v Křížové chodbě Staroměstské radnice na zahájení výstavy věnované padesátému výročí vzniku Činoherního klubu. Jeho členem je Pavlata od roku 1994 a aktuálně vystupuje v šesti inscenacích.

Zavzpomínat na vernisáž dorazilo také mnoho jeho kolegů, již jsou s jedním z nejznámějších českých divadelních stánků spjati. Ivana Chýlková, Jan Kačer, Ondřej Vetchý, Ondřej Sokol například.

„Víte, jsou to už desítky let, kdy jsem v Činoherním klubu hrával. Teď jsem na penzi, v divadle ani filmech nehraji, jen občas natočím nějakou četbu pro rozhlas. Ale na ty doby vzpomínám moc rád,“ řekl další z návštěvníků Josef Somr.

Výstava potrvá do konce února.

Reklama

Další články

Načítám