Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Seriál Dawsonův svět brzy nabyde plnoletosti, a i když už byste jej na televizních obrazovkách hledali marně, valná většina dnešních třicátníků na něm vyrůstala. Hlavní postavu Dawsona Leeryho ztvárnil americký herec James Van Der Beek, pro nějž se tato role stala také jeho životní. Tehdy trochu předčasně vyspělý a někdy až otravně uvědomělý mladík vypadá s čtyřicítkou na krku mnohem lépe než ve dvaceti, kdy v seriálu začal účinkovat.

James v něm strávil téměř šest let až do finální sezóny, stejně jako jeho kolegové Katie Holmes, Michelle Williams a Joshua Jackson. Momentálně se věnuje spíš natáčení televizních filmů a seriálů jako Friends with Better Lives či novince CSI: Cyber. Usídlil se ale převážně v populárním sitkomu Mrcha od vedle, kde získal hlavní roli vedle Krysten Ritter.

Van Der Beek je ve svých sedmatřiceti otcem tří dětí, které má se svou druhou manželkou Kimberly Brook. Společně vychovávají čtyřletou Olivii, tříletého Joshuu a roční Annabel. Předtím byl šest let ženatý s herečkou Heather McComb.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám