Hlavní obsah
Článek

Už za pár dní se začne natáčet nová bláznivá komedie o obyvatelích městečka Kameňákov. Film Vánoční Kameňák plný fórů, v němž hraje prim Václav Vydra (v předchozích dílech starosta a policejní náčelník), bude mít tentokrát zimní tematiku. Zatím se o něm moc neví, ale jedna věc asi přivodí milovníkům náročné kinematografie žaludeční vředy. Režie se totiž ujme člověk, od něhož by to nikdo nečekal!

Řeč je o F. A. Brabcovi, tedy rejžovi, který má na triku umělecky vysoce hodnocené filmy, jako jsou Kytice nebo Máj. Někdo by ho možná označil za novodobého Formana, kdo ví. Že se propůjčil k natáčení něčeho tak sice diváky milovaného, ale filmaři podceňovaného a opovrhovaného, to by mnozí jiní jeho kolegové byli schopni připustit leda tak po lobotomii mozku.

Tenhle romantický idealistický umělec se spolčil s drsným producentem Pavlem Páskem, a tak máme obavu, co z jejich spojení vůbec může vzejít. Že by byl Vánoční Kameňák najednou film aspirující na festivalové ceny a kina přitom zela prázdnotou, toho se ale vůbec nemáme bát. „Je pravda, že jsme se potkali na jedné premiéře filmu, a tam se při něčem ostřejším dlouho do noci bavili a plácli si. Franta říkal, že by si jednou přál natočit nějakou velkou srandu. Tak jsem si na něj po půl roce vzpomněl a on poté, co se vzpamatoval z šoku, nabídku přijal,“ říká Pásek.

Jedno víme jistě, ani přítomnost vysoce umělecky oceňovaného režiséra filmu žádného Českého lva příští rok nepřinese. A je to jedině dobře, jinak by se na něj možná ani nedalo dívat!

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám