Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nepříliš známé zpěvačce Bleoně Qereti se podařil husarský kousek. Díky nápaditému modelu, který oblékla na letošní hudební ceny Grammy, se dostala do povědomí světových médií a převážně mezi nadšenci do komiksu by si tato devětadvacetiletá umělkyně mohla najít nové fanoušky...

Na červený koberec v losangeleském Staples Centre si to v neděli večer tato atraktivní rodilá Albánka nakráčela v dámském brnění. ‚Na míru‘ vytvořený leštěný kousek kopíroval zpěvaččiny křivky a aby se v něm mohla aspoň trochu pohnout, po stranách se stahoval šněrovačkou. Punc společenské róby pak obstarala dlouhá černá vlečka. U Bleony to přitom není poprvé, kdy na sebe strhává pozornost volbou oděvu.

Zpěvačka známá rovněž pouze pod křestním jménem Bleona začala na domácí půdě zpívat v pěti letech, kdy vystupovala po festivalech. Zanedlouho vydala také svůj první singl Lermeni a následně i debutové album. Dnes dokáže mluvit a zpívat v několika jazycích. Kromě albánštiny skvěle ovládá angličtinu, němčinu i italštinu a k tomu umí hrát na violu. Před jedenácti lety se Bleona přestěhovala do USA, kde žije dodnes. Spolupracuje například s Timbalandem, Rodneym Jerkinsem či Davidem Fosterem.

Reklama

Další články

Načítám