Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Tomu se říká úspěch. Taťána Kuchařová (36) ho tentokrát neslavila na soutěži krásy, módním molu nebo castingu na mezinárodní reklamu. Podařilo se jí vystoupit s projevem v sídle OSN v New Yorku.

Nadace Taťány Kuchařové – Krása pomoci se stala první neziskovou organizací z České republiky, která dostala příležitost v sídle OSN v New Yorku hovořit na téma stáří během národní akce konané v rámci 53. zasedání Komise pro sociální rozvoj.

Vystoupení topmodelky a Miss World Taťány Kuchařové, která představila svou charitativní činnost a nadaci pomáhající seniorům žít aktivní a důstojný život v domácím prostředí, vzbudilo značný zájem a velmi příznivé ohlasy. A navíc se při zasedání často nepoštěstí vidět tak krásnou ženu, která podtrhla svůj půvab i sněhobílým outfitem.

Stárnutí je na sociálních fórech OSN jedním z nejsledovanějších témat. Cílem národní akce bylo zviditelnění České republiky a témat, jako je pozitivní stárnutí, podpora participace starších osob ve společnosti a mezigenerační pomoc. Program koncipovalo Ministerstvo práce a sociálních věcí jako koordinátor přípravy na stárnutí v ČR ve spolupráci s Ministerstvem zahraničních věcí – prostřednictvím stálé mise v New Yorku.

Nadace Taťány Kuchařové – Krása pomoci se od svého založení v roce 2008 soustředí na projekty pro seniory, které jim pomáhají žít doma a zamezují jejich vyloučení ze společnosti. Nadace podporuje služby osobní asistence, terénní pečovatelské služby, dobrovolnictví v domácnostech seniorů a ústavech sociální péče a kvalitní aktivizační programy.

Topmodelka a dosud jediná česká Miss World Taťána Kuchařová se jako jedna z mála mezinárodně známých osobností postavila za zájmy seniorů, její nadace během šesti let přispěla na projekty moderních sociálních služeb pro seniory v České republice částkou přesahující 20 miliónů Kč.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám