Hlavní obsah
David Zápal
Článek

V dubnu 2013, rok před tragickou sebevraždou Ivety Bartošové (†48), po cestě z vystoupení ve Frenštátu pod Radhoštěm Josef Rychtář (65) neudržel vozidlo na kluzké silnici a naboural tak, že do nemocnice putovala jak pěnice, tak bývalý velký kamarád, zvukař Standa, manažer Zdeněk Obhlídal a televizní režisérka Simona. Dva z nich mají dodnes následky, policie proto Rychtáře obžalovala z ublížení na zdraví a hrozí mu tři roky basy!

Vsetínský soud začal včera případ starý skoro dva roky (dlouho se řešilo, zda vůbec patří do působnosti tamní justice) rozplétat. Rychtář se ale podle našich informací z jednání omluvil.

„Asi má strach,“ směje se Stanislav Lysý, týpek, který stál po vdovcově boku, protože mu slíbil odškodné za nehodu, časem se ale na něj vykašlal, a nyní se proto rozhodl plně promluvit. Cítí se doživotně zmrzačený.

Pokud by soud jeho výpověď vzal jako věrohodnou, mohlo by to Josefu Rychtářovi uškodit. Čistě teoreticky by se totiž mohl dopustit ovlivňování svědků. Otázkou je, jak to nakonec bylo s Rychtářovým údajným požíváním alkoholu před nehodou. Pokud by mu pití prokázali, měl by mnohem horší výchozí situaci.

Lysý má od nehody velké problémy se zády, režisérka Simona zase komplikovanou zlomeninu žeber, poraněnou páteř, Obhlídal měl zhmožděnou dutinu břišní.

Rychtář má na krku několik dalších trestních jednání, drtivá většina z nich není pravomocná. Boží mlýny sice melou pomalu, ale jistě, takže se dá předpokládat, že pokud z většiny vyjde jako poražený, dřív nebo později bude muset za své prchlivé jednání pykat ve vězení.

Reklama

Další články

Načítám