Hlavní obsah
Článek

Chtěli utéct od sněhu, námrazy a plískanic. Místo toho se ale Michal Dvořák (58) s manželkou Lucií (45) a syny dočkali u rovníku mnohem nebezpečnějších rozmarů počasí.

Zakládající člen kapely Lucie a dýdžejka známá pod svým uměleckým jménem Lucca vyrazili se svými syny Míšou (4) a Františkem (1,5) za teplem na Mauricius. Na turisticky oblíbeném ostrově v exotice je ale nečekal jen ráj, mohlo dojít na pořádné peklo. Hned v prvních dnech dovolené zachvátil Mauricius cyklón Bansi.

„Dva dny neskutečně foukalo, že se palmy ohýbaly k zemi a vítr doprovázely dešťové přeháňky. Sice bylo teplo, ale moc příjemné to nebylo,” popsala nám Lucca nepříjemný začátek rodinné dovolené a jedním dechem pokračovala ve výčtu katastrof: „Pak se počasí trošku umoudřilo, a dokonce jsme se dočkali i několika slunečných dopolední, jenže to už jsme byli z toho tak vyčerpaní, že nejdříve onemocněl Michal, záhy nato dostal horečky malý František, pád dní nato začal kašlat i Míša, a pak jsem stonala i já.” Nemocná rodinka musela strávit zbytek dovolené na pokoji a sledovala krásné počasí z okna, což bylo deprimující. Zdravotní stav nejmladšího Františka se zhoršil natolik, že bylo nutné přivolat lékaře, který chlapci nasadil antibiotika. Po příletu do Prahy pak stejné léky musel užívat zbytek rodiny.

Tato dovolená na Mauriciu byla prý rozhodně tou nejhorší, jakou Dvořákovi zažili. „Hodně jsme se na společnou dovolenou těšili, protože na další se dostaneme nejdřív za čtvrt roku, jelikož Michala čeká turné,” krčí rameny Lucca, která stejně jako ostatní členové rodiny pevně doufá, že příští výlet za mořem bude mnohem lepší.

Reklama

Další články

Načítám