Hlavní obsah
Článek

O tom, že se z televizních obrazovek dostane až k filmu, se Zdeňkovi Pohlreichovi (67) ani nesnilo. Nyní se ale stal známý šéfkuchař součástí týmu filmového festivalu a za to, aby se divák dostal na film, po kterém se bude podávat jeho pokrm, zaplatí dost kulatou sumičku.

Pražský Febiofest, který se koná v druhé polovině března, se totiž inspiroval u zahraničního Berlinale, kde sekce Culinary Cinema probíhá už několik let. "Po uvedení filmu s kulinářskou tematikou se podává jídlo v jeho duchu," upřesnil dlouholetý organizátor festivalu Fero Fenič.

"Já mám filmy rád, i ty o vaření. Nemiluju sci-fi ani akční filmy, ale po těch se stejně moje jídla podávat nebudou," ujistil nás Pohlreich, že se ve speciálním gurmetském kině, které se na tři dny trvání festivalu vybuduje na Barrandově, nebudou podávat amarouny ani kanibalské speciality.

Speciality italské kuchyně bude Pohlreich podávat po filmu Mé jméno je láska odehrávajícím se v Ligurii, asijskou kuchyni nabídne u příležitosti projekce korejského snímku Nejlepší recept a vychytávky inspirované nejlepšími michelinskými restauracemi následují po uvedení dokumentu Foodies o gurmetech, kteří ve svém volném čase právě takové restaurace po celém světě navštěvují. "Přiznám se, že jsem jedním z nich, takže téma je mi blízké," uzavřel Pohlreich.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám